Ervaringen

De deelnemers delen graag hun ervaringen van de Transitiemaker training. Ben je benieuwd wat de twijfels, verassingen en hoogtepunten van eerdere deelnemers waren?

Lees hier de verhalen.

Hoe was je ervaring met de organisatie & trainers?

Al binnen enkele uren van de eerste dag voelde ik mij heel veilig door de warmte van de trainers en het persoonlijk, warme contact. De huiskamer setting hielp daar ook goed bij. Ik wist dat er ook werd ingezoomd op persoonlijk leiderschap, maar de manier waarop was verrassend en boven mijn verwachting. Het leren over transitie opende voor mij ook nieuwe deuren op persoonlijk gebied, onder andere….

Anne, waarom wilde je deze training graag volgen?

Ik sta aan het begin van mijn carrière en werk sinds kort in een functie waar we constant bezig zijn met duurzaamheidstransities, specifiek circulaire economie. Ik had behoefte aan een theoretische basis en verdieping om mee te kunnen denken over strategie met mijn meer ervaren collega’s en hierin sprak de transitietheorie me aan. Ook dat deze training speciaal voor young proffessionals is sprak me aan…..

Roy, wat heb je aan deze training gehad?

Dat is nogal wat. Het is vooral de goede combinatie geweest van theorie (transitiemanagement) en soft skills (zoals DISC, communicatievaardigheden), maar vooral ook het zelf na kunnen denken en kritische vragen kunnen stellen. De training heeft mij geholpen om creatief na te denken en het trainen van beeldvorming buiten de gebaande paden. Het heeft mij meer inzicht gegeven in …..

Annemiek,  wat waren je verwachtingen van de training?

Mijn zorg was dat de training teveel de vorm van een college zou hebben. Dat was helemaal niet het geval. Naast het aanreiken van theorie deden we ook veel interactieve oefeningen om de theorie in praktijk te brengen. Het programma was heel afwisselend en er werd goed gelet op een goede energiebalans. Ik keek iedere week uit naar de volgende training en ging altijd vol energie en geïnspireerd naar huis!…

Paul, hoe was je ervaring met de trainers?

Het programma was op een logische manier gestructureerd. Wanneer we als deelnemers toch langer wilden stilstaan bij een bepaald onderdeel, dan waren de trainers hierin flexibel en maakten we als groep gezamenlijk een besluit. Dat was heel prettig om te merken. Daarnaast waren de trainers heel bekwaam en welwillend om vragen in het moment, of achteraf via de mail, te beantwoorden. Tenslotte was….

Odile, Wat heeft de training jou opgeleverd?

Voorheen was ik erg ingesteld op een ‘zachte landing’ en het leuk houden voor iedereen. Deze training heeft me doen inzien dat chaos niet erg en vaak zelfs noodzakelijk is voor echte verandering, en dat dat soms best even pijn mag doen. De training heeft mij ook een uitbreiding van mijn netwerk opgeleverd. Wat me opviel is dat we allemaal tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen, ondanks….

Sigrid, wat waren je twijfels voordat je aan de training begon?

Voordat ik de training ging doen had ik twijfels over of het mij ging lukken om te werken aan de transitie waar mijn organisatie voor aan de lat staat. Met behulp van de training kan ik aspecten, reacties en mensen in de theorie van transities plaatsen en heb ik praktische handvatten gekregen om de transitie een stap verder te kunnen brengen. Echter zijn niet alle twijfels in eens weggenomen, maar de transitietheorie….