Ervaring van

 

Odile Ridderinkhof

Coördinator Green Office

Gemeente Amsterdam

De ervaringen van Odile

 

Waarom wilde je de training volgen?

De duurzaamheidstransitie gaat mij niet snel genoeg, dus ik was op zoek naar tools en technieken om deze aan te jagen en te versnellen. De theorie biedt hiertoe veel haakjes. Ik werk nu een plan uit hoe ik dit kan gebruiken in mijn organisatie.

Wat waren je verwachtingen voor deze training?

Ik heb wel eens cursussen gevolgd waar ik eigenlijk niet zo veel nieuws te horen kreeg en waar veel open deuren werden ingetrapt. De transitietheorie was nieuw voor mij en is zeer relevant voor de verschillende uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. De kunst is nu om dat te vertalen naar mijn eigen praktijk.

Hoe was je ervaring met de organisatie & trainers?

De trainers hebben verstand van zaken en spelen goed in op de energie en behoefte van de groep. Er is een goede balans tussen theorie en persoonlijke ontwikkeling. De randvoorwaarden als locatie en catering waren goed geregeld.

Waar heb je het meeste aan gehad, zowel persoonlijk als professioneel?

De training heeft mij een uitbreiding van mijn netwerk opgeleverd. Wat me opviel is dat we allemaal tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen, ondanks de verschillen in onze werkvelden. Voorheen was ik erg ingesteld op een ‘zachte landing’ en het leuk houden voor iedereen. Deze training heeft me doen inzien dat chaos niet erg en vaak zelfs noodzakelijk is voor echte verandering, en dat dat soms best even pijn mag doen.

Enthousiast geworden?

 

Ben je net als Odile geïnteresseerd in een inhoudelijke training die speciaal ontwikkeld is voor young professionals die aan de slag willen met duurzaamheidstransities? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. Er wordt geen verdere selectie toegepast, dus wie zich het eerste aanmelden verzekeren zich van een plek in deze training.