Ervaring van

 

Sigrid Broeze

Adviseur Duurzaamheid

Provincie Gelderland

De ervaringen van Sigrid

 

Waarom wilde je de training volgen?

Binnen mijn organisatie is in sterke mate het besef en de wil om duurzamer te werken. Deze omslag gaat echter erg traag, en duurzaam werken is nog niet business as usual. Mijn werk is om duurzaamheid wél business as usual te maken, dus om deze transitie naar duurzaam werken vorm te geven. Ik heb hier wel vragen over; Hoe zorg je dat mensen daadwerkelijk mee gaan werken aan een nieuw systeem? Hoe zorg je dat zo’n nieuw systeem landt? Wat is ervoor nodig om de transitie een stap verder te brengen?

Wat waren je verwachtingen voor deze training?

Voordat ik de cursus ging doen had ik twijfels over of het mij ging lukken om te werken aan de transitie waar mijn organisatie voor aan de lat staat. Met behulp van de training kan ik aspecten, reacties en mensen in de theorie van transities plaatsen en heb ik praktische handvatten gekregen om de transitie een stap verder te kunnen brengen. Echter zijn niet alle twijfels in eens weggenomen, maar de transitietheorie leert bijvoorbeeld dat een transitie niet te voorspellen is, maar wel hoe je sturing kan geven. Dus ik weet nog steeds niet of ik ‘het beste’ doe, maar ik kan denk ik beter omgaan met deze twijfels en beter zien waar ik wél invloed op kan hebben binnen de transitie. Daarom heb ik door de training wel vertrouwen gekregen dat ik een goede bijdrage kan leveren aan de duurzame transitie.

Hoe was je ervaring met de organisatie & trainers?

De organisatie van de cursus was super geregeld. Van de informatievoorziening tot aan de catering en van de locatie tot de verschillende werkvormen. Van te voren was duidelijk wat er van mij verwacht werd voor de volgende trainingsdag, en achteraf kregen we aanvullende literatuur en opdrachten om de leerstof goed te kunnen begrijpen. De trainers waren erg inspirerend en gingen goed in op de vragen die kwamen vanuit de groep. De trainingen waren interactief, met een goed afwisseling van activiteiten. Wat mij persoonlijk erg aansprak, was het ontbreken van telefoons en schermen (afgezien van af en toe een PowerPoint).

Waar heb je het meeste aan gehad, zowel persoonlijk als professioneel?

Ik vind dit een hele moeilijke vraag, want ik heb in de 4 trainingsdagen heel veel dingen geleerd waar ik veel aan heb. De transitietheorie die aan bod kwam, vond ik erg verhelderend voor mijn eigen situatie. In vergaderingen kan ik nu bijvoorbeeld bepaalde opmerkingen beter plaatsen want ik kan ze linken aan het theoretische kader. Ten tweede hebben we voor de theorie ook geoefend met praktische toepassingen: met de groep hebben we deze theorie samen toegepast op een casus waar iemand van de deelnemers in werkte. Dit was erg leuk en leerzaam, want je kon met elkaar sparren vanuit hetzelfde ‘transitie denkkader’. Vervolgens gingen we met ‘huiswerk’ aan de slag met onze eigen casus. Ten derde hebben we tussendoor oefeningen voor persoonlijke ontwikkelingen gehad waar je ook breder iets aan hebt (bijvoorbeeld gesprekstechnieken en persoonlijkheidstesten).

Enthousiast geworden?

 

Ben je net als Sigrid geïnteresseerd in een inhoudelijke training die speciaal ontwikkeld is voor young professionals die aan de slag willen met duurzaamheidstransities? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. Er wordt geen verdere selectie toegepast, dus wie zich het eerste aanmelden verzekeren zich van een plek in deze training.