Ervaring van

 

Roy van de Zilver

Data analist

CBRE

De ervaringen van Roy

 

Waarom wilde je de training volgen?

Voorafgaand aan de training merkte ik soms een gevoel van ongeduld, machteloosheid en frustratie met betrekking tot het tempo waarin we als wereld doen wat nodig is om onze manier van leven aan te passen. Tegelijkertijd geloof ik sterk dat verandering begint bij jezelf. Ik wilde daarom begrijpen wat transities zijn, hoe ze ontstaan, en welke rol je als individu kan innemen. De training heeft op al deze vragen antwoord gegeven en daarmee wat rust en overzicht gecreëerd, zonder dat het een gevoel van urgentie en bereidheid tot actie heeft weggenomen.

Hoe was je ervaring met de organisatie & trainers?

Tijdens de training heb ik een sterk gevoel van openheid en transparantie ervaren. De organisatie zorgde voor een prettige huiselijke sfeer waarin de groep vanaf het begin af aan zichzelf heeft kunnen zijn. Naar mijn mening hebben de trainers gezorgd voor een omgangssfeer waarin iedereen elkaar met respect behandelde, en waarin iedereen comfortabel was om zijn of haar mening te geven en om vragen te stellen. Ik vond alle trainers zeer professioneel en in plaats van alleen maar te zenden, zette ze je aan tot denken door ook vragen terug te stellen. Er was ruimte twijfel, dialoog, discussie, en het stellen van kritische vragen.

Waar heb je het meeste aan gehad, zowel persoonlijk als professioneel?

Dat is nogal wat. Het is vooral de goede combinatie geweest van theorie (transitiemanagement) en soft skills (zoals DISC, communicatievaardigheden), maar vooral ook het zelf na kunnen denken en kritische vragen kunnen stellen. De training heeft mij geholpen om creatief na te denken en het trainen van beeldvorming buiten de gebaande paden. Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn persoonlijke transitieopgave door ook het definiëren van de wereld zoals jij ‘m graag zou zien (stip op de horizon). Ik heb veel gehad aan de gespreksvaardigheden om met mensen te binden en mensen te verbinden, de bepaalde toon die je moet aan slaan, houding die je moet aannemen, en vragen die je moet stellen als transitiemaker. Daarnaast uiteraard het begrip van transitiemodellen, wat transities ook vooral niet zijn, en in welke fasen van transitie je welke rol(len) aan kunt nemen. Ten slotte heeft de drive en hoop van anderen (die ook in dezelfde fase van hun persoonlijke ontwikkeling zitten) gezorgd voor een optimistisch gevoel dat het allemaal wel eens heel snel kan gaan als de jongere generaties relatief gezien steeds vaker en meer beslissingsbevoegdheden krijgen.

Enthousiast geworden?

 

Ben je net als Roy geïnteresseerd in een inhoudelijke training die speciaal ontwikkeld is voor young professionals die aan de slag willen met duurzaamheidstransities? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. Er wordt geen verdere selectie toegepast, dus wie zich het eerste aanmelden verzekeren zich van een plek in deze training.