Ervaring van

 

Paul Huijsman

Strategie consultant

Alliander

De ervaringen van Paul

 

Waarom wilde je de training volgen?

In mijn werk bij netbeheerder Alliander werk ik aan het faciliteren van de energietransitie. Ik merkte dat ik wat theoretische bagage (transitietheorie) en handvatten voor de praktijk miste. Wat is een transitie? Hoe herken ik in welke fase deze zich bevindt? En hoe kan ik invloed uitoefenen, binnen mijn eigen organisatie en het systeem waar die onderdeel van uitmaakt? Tijdens de training heb ik antwoorden gevonden op deze vragen en verkend welke rol ik hierin zelf wil pakken.

Wat waren je verwachtingen voor deze training?

Ik vroeg me af welke concrete vaardigheden ik zou leren en hoeveel tijd er gevraagd zou worden buiten de trainingsdagen om. Door een belletje vooraf met SustainableMotion kreeg ik het vertrouwen dat er genoeg nieuwe stof was en dat de ‘studielast’ behapbaar was (1 à 2 uur per week). Dat er uiteindelijk meer naslagwerk werd gedeeld, is hartstikke mooi om er meer tijd in te investeren.

Hoe was je ervaring met de organisatie & trainers?

Het programma was op een logische manier gestructureerd. Wanneer we als deelnemers toch langer wilden stilstaan bij een bepaald onderdeel, dan waren de trainers hierin flexibel en maakten we als groep gezamenlijk een besluit. Dat was heel prettig om te merken. Daarnaast waren de trainers heel bekwaam en welwillend om vragen in het moment, of achteraf via de mail, te beantwoorden. Ten slotte was ook de catering goed verzorgd, iedere dag smaakvolle broodjes en verse drankjes.

Waar heb je het meeste aan gehad, zowel persoonlijk als professioneel?

Professioneel heb ik kennis gemaakt met nieuwe tools en modellen om transities te analyseren en daarin invloed uit te oefenen om transities verder te brengen. Daarnaast heb ik ook een beter beeld hoe mijn persoonlijke droom aansluit op de missie van mijn organisatie en afdeling. Persoonlijk heb ik inspiratie opgedaan met een netwerk van gelijkgestemden en een opgefriste houding & mindset om vooral te blijven experimenteren in transities.

Enthousiast geworden?

 

Ben je net als Paul geïnteresseerd in een inhoudelijke training die speciaal ontwikkeld is voor young professionals die aan de slag willen met duurzaamheidstransities? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. Er wordt geen verdere selectie toegepast, dus wie zich het eerste aanmelden verzekeren zich van een plek in deze training.